Tuti felhasználóbarát slideshow-galéria létrehozása - 2. rész

Kategória: 
Leírás

Nakéremszépen folyt köv, először elkészítjük azt a nézetet, amellyel a képek sorrendjét változtathatjuk, utána pedig a tömeges törlést valósítjuk meg views-szal.

Mindenek előtt telepítsük a Draggable views és a Views bulk operation nevő modulokat. A dragabble viewsból a CCK handler-re lesz még szükségünk.

Menjünk bele abba a nézetünkbe, amely a slideshow-t készíti, és adjunk hozzá egy újabb blokk nézetet.

Két mezőre lesz szükségünk: Az egyik a Tartalom: Kép (illetve annak a cck mezőnek a neve, amely a képet tartalmazza) a másik pedig Draggable views sorrend. Ha jól csináltad, a Kép meződ már megvan, ennek a formátumát állítsd rá egy kisebb thumbnail imagecache presetre. Ja, és használd a Felülírás funkciót!

Érdemesnek tartom a jogosultságot már a views szintjén beállítani. Én az Edit any kep content-re húztam rá, így csak akkor fog megjelenni a blokk, hogyha van jogosultsága szerkeszteni a képet. Ezt majd csináld meg a törlés nézeténél is!

A stílust állítsuk draggable table-re. (Vigyázz, használad a "Felülírás" funkciót, ha nem akarod elrontani a meglévő galériád beállításait!)

Most kellene bekonfigolni a handlert..

Az Alapértelmezett rendezés az mindig a Nincs legyen.

Na, és itt jön a bibi, ami miatt igencsak csúszott ez a bejegyzés. Van némi bugja a modulnak, mégpedig az, hogy az order field Mező és a Kezelő beállításokat igen érdekesen kezeli, és baromi nehéz volt reprodukálni, hogy miként lehet ezt jól összesakkozni.

Szóval és tettel: Az Order Field Mezőjének add meg a Sorrendet, a Kezelő pedig CCK handler legyen. Amit ha elmentesz, és utána visszamész, marhára nem fogsz látni, hogy így állítottad be, viszont működni fog.

Ekkor, ha lecsekkolod az előnézetet (argumentumot megadni!) láthatod, hogy megjelent mellette a súlyokhoz tartozó érték. Ezzel nem kell foglalkozni, előnézeteknél a views nem tud minden javascriptet lekezelni, ami a működéshez kell, ha kiteszed a blokkot valahová, rerndesen lehet majd húzigálni.

Akkor még néhány módosítás: A Rendezési szempontot állítsuk át Draggable views: Sorrend-re, mégpedig úgy, hogy most ne használjunk felülírást. Így a slideshow blokkod is e szerint a rendezés szerint fog megjelenni.

Kész az első rész, vagyis már tudjuk módosítani a képek sorrendjét, akkor most ahogy Brinkmann prof mondaná: Törlést!

Csapjunk hozzá a nézetünkhöz még egy blokkot, a kép mező megjelenését megint állítsuk át (felülírva!) valami thumnail-szerűségre, mint az előbb.

A stílusunk most Bulk Operations lesz. Itt a beállításoknál semmi mást nem kell megadnunk, csak azt, hogy milyen akciókat engedélyezünk a lista elemein. Ez nálam egyszerűen csak a Tartalom törlése volt, de aki gondolja, a kevésbé invalzív Tartalom elrejtése opciót is választhatja.

Itt már az előnézeten is látszik az eredmény, lett egy Tartalom törlése gombunk és minden mező előtt kicsi, aranyos checkbox.

Nevezzük el szépen a blokkjainkat (felülírás!), mentsük a nézetet, tegyük ki a blokkokat valamelyik régióba és voilá! Lett egy tuti felhasználóbarát slideshow galériánk!

A kérdéses galéria az AktívPasszív Stúdió oldalán taláható és így néz ki a szerkesztő felülete:

Hozzászólások

Jó cikk nagyon, sikerült is

Jó cikk nagyon, sikerült is megcsinálni, köszi...Te hogy rendezted a sorrendes és a szerkesztős blokkot egymás mellé? Én probálkoztam panel-el megoldani a rendezéseket, de fogalmam nincs hogy csalom elő egy panelbe a Kép hozzáadása linket..Van ötleted erre?

üdv

Halee! Css-ben a két blokk

Halee! Css-ben a két blokk kapjon egy float:left-et, és annyi.

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <del> <img>
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <blockquote> <br> <cite> <code> <dd> <del> <div> <dl> <dt> <em> <li> <ol> <p> <span> <strong> <ul>
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <drupal5>, <drupal6>, <java>, <javascript>, <mysql>, <php>, <python>, <ruby>, <sql>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.
Type the characters you see in this picture. (verify using audio)
Type the characters you see in the picture above; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.