Napi api: Batch API

The spam filter installed on this site is currently unavailable. Per site policy, we are unable to accept new submissions until that problem is resolved. Please try resubmitting the form in a couple of minutes.
Kategória: 
Leírás
Napi api: Batch API

Well, talán harmadjára futok össze a batch apival, és még mindig nem volt zökkenőmentes a barátság, szóval amíg az a betyár sok elem leszalad, amin dolgoztam, levésem gyorsan a tudnivalókat, hogy legközelebb már ne kelljen megint mindenre rájönni.

No akkor batch api:

A batch kötegelt feldolgozást jelent. Drupalon belül úgy is mondhatjuk, hogyha egyszerre annyi adattal kell dolgozni, ami túlnő egy oldalletöltés korlátjain, akkor kell a batch apihoz nyúlni. A képet megnézve valószínű egyébként, hogy egyből leesik, a Drupal melyik részéről is van szó.

Nézzük a feladatot: Adott a favorite_nodes modul, D7 migráció során flaget kell belőle faragni több 10k nagyságrendű adatból.

A batch api maga két fő részből áll. Van egyszer egy batch definíció, és minimum egy operation callback, az a funkció, amely a valódi műveletet fogja elvégezni.

Így néz ki nagyjából egy batch definíció:

[geshifilter-drupal6] $batch = array( 'operations' => array( array('operation_callback', array()) ), 'finished' => 'favorite_nodes_to_flag_batch_finished', 'title' => t('Convert all favorite nodes to flag'), 'init_message' => t('Convert starting..'), 'progress_message' => t('Processed @current out of @total.'), 'error_message' => t('Hmm.. Something could be wrong, sorry, post an issue to module..'), );[/geshifilter-drupal6]

Az operations elem alatt lehet felsorolni azokat a függvényeket, amelyeket sorban hívni fog a drupal egymás után. Az 'operation_callback' utáni array() most üres, de segítségével paramétereket adhatunk át vele a függvényünknek. Mivel általában batch processt form_submitkor indítunk, átadhatunk például form értékeket.

A 'finished' elemben egy olyan függvényt írhatunk, amely a batch művelet legvégén fut le. Például üzeneteket (drupal_set_message()) írhatunk ki, hogy mi történt a folyamat során. Figyi, ez nem array, ebből csak egy van!

Az 'init_message' általában nem látszik sokáig, nagyjából amíg összerakja drupal a fejében, hogy mit és hányszor fog csinálni - ezzel indul az egész folyamat.

Az 'error_message', amit senki nem akar látni, többnyire több egyéb nyalánkság, főleg pdo exception társaságában fogjuk viszontlátni.

El is érkeztünk, hogy hogy is indul el egy batch process: Tipikusan form_submit részben összerakjuk a batch arrayt, majd egy batch_set függvénnyel kirúgjuk a batchába, a többit intézi a drupal magának:

[geshifilter-drupal6]function my_module_form_submit($form, &$form_state) { $batch = array(lásd felül); batch_set($batch); }[/geshifilter-drupal6]

Ezzel elkezdődik az operation része a batchnek. Ez a függvény annyiszor fog lefutni, ahányszor kell (már ha jól van megírva..)
Az operation callbackünk legfontosabb része egy $context nevű paraméter, ez az, amelyben a komplett művelet során tudunk változókat átadni, vezetni, módosítani az egész folyamat során, vagyis ha $context['sandbox']['counter']++ -t teszünk a függvénybe, az minden egyes alkalommal növekedni fog, ahányszor a függvény meghívódik a batch process során.

Ennek a $context paraméternek a következő részeit állítgathatjuk:

$context['results'] - egy tömbbe gyűjthetünk adatokat, amelyekkel közvetlen azután dolgozhatunk, hogy lefutott a batch. Ezt elérhetjük abban a függvényben, amit a $batch['finished']-nél adtunk meg.

$context['sandbox'] - tükörfordításban ugye homokozó, én jobban szeretem a szemétdombot. Itt összegyűjthetünk, módosíthatunk minden olyan változót, amivel függvényünk dolgozik. Például ahogy fentebb is volt már, hogy hányszor futott a process.

$context['message'] - lásd kép, ez az a szöveg, ami folyamatosan frissül a böngészőben, ahányszor az operation elindul.

$context['finished'] - Hogy hány %-nál jár a művelet. Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy vajon ez vezérli-e az egész batch process futását, de sejtésem szerint igen. Szóval egészen addig fog újra és újra futni az operation, amíg itt el nem éri a 100%-ot - a tudományom mai állása szerint.

Nézzünk egy ilyen függvényt, és magyarázzunk:

[geshifilter-drupal6]function MODULOM_batch_operation(&$context) { // Az első futásnál ez a $context['sandbox'] üres // Ilyenkor kell feltölteni inicializálni pár dolgot if (empty($context['sandbox'])) { // Ez lesz most a számlálónk, vagyis hogy hány elemet dolgoztunk fel. $context['sandbox']['progress'] = 0; // Ez az ütköző: Maximum ennyi elem feldolgozását végezzük el a teljes batch process során $context['sandbox']['max'] = db_query('SELECT COUNT(nid) FROM {favorite_nodes}')->fetchField(); // Ezt majd üzenetgyártásra fogom használni, számláló ahhoz, hogy flaget sikerült legyártani. $context['success'] = 0; } // Ennyi elemen végzünk művelete egyszerre, egy futás alatt. $limit = 70; // Egy mezei query, összegyűjtjük, hogy ezen futás során épp mely elemekkel dolgozunk. // Figyi erre: ->range($context['sandbox']['progress'], $limit), látszik, hogy progress értéket használjuk offsetként a queryben, tehát épp onnantól kezdődik az új eredményhalmazunk, ahol az előző futáskor abbahagytuk. $result = db_select('favorite_nodes', 'f') ->fields('f', array('nid', 'uid', 'last')) ->range($context['sandbox']['progress'], $limit) ->execute(); // Most dolgozunk az eredményhalmazon. foreach ($result as $row) { // Először növeljük a progresst. $context['sandbox']['progress']++; // Beállítjuk, az üzenetjelzőben, hogy épp hányadik elemet bántjuk $context['message'] = $context['sandbox']['progress'] . ' item processed.'; // Ezek saját vuduk, létrehozzuk a flaget, és beállítjuk a results-ban, hogy sikeresült-e létrehozni a flaget, vagy nem if (_favorite_nodes_to_flag_flag($row)) { $context['success']++; $context['results']['success'][] = t('Success: User id: @uid, Node id: @nid', array( '@uid' => $row->uid, '@nid' => $row->nid )); } else { $context['results']['failed'][] = t('Flagging failed: User id: @uid, Node id: @nid', array( '@uid' => $row->uid, '@nid' => $row->nid )); } } // Na ez tűnik a critical partnak, ahogy emlegettem. Ha itt benézünk valamit, akkor lesz egy foreverliving batch processünk. Szóval figyeljünk, hogy hogyan állítjuk be az ütközőt. if ($context['sandbox']['progress'] != $context['sandbox']['max']) { $context['finished'] = $context['sandbox']['progress'] / $context['sandbox']['max']; } } [/geshifilter-drupal6]
Érdemes batch gyártásnál először a keretet elkészíteni, esetleg egy hülyebiztos lekérdezéssel húzni az időd műveletenként, hogy pontosan úgy fut-e, azon az elemeken, amikkel nekünk kell. Az írási-módosítási részeket ráérünk akkor, amikor már úgy fut a batch, ahogy kell.

Ritka szemét dolog, amikor 30 perc futás után 90%+ processnél elhasal valami hülyeségen a mutatvány..

Hozzászólások

Ob der knappe Bikini

Ob der knappe Bikini ausgezogen wird, entscheidest du.

fioricet phentermine westword

fioricet phentermine westword buy fioricet tablets barbiturates list pictures

barbiturates effects on red

barbiturates effects on red blood cells online Fioricet cod caffeine in green tea k cup

Be-sonders beliebt sind hier

Be-sonders beliebt sind hier fetthaltige Produkte, weil sie einen länger anhaltenden Schmierfilm erzeugen als fettfreie.

Ich habe Ihm erzählt wie ich

Ich habe Ihm erzählt wie ich mich fühle, er hat gesagt er würde aufhören Pornos zu gucken.

Danach verband ihr die Augen.

Danach verband ihr die Augen.

Würden das Musical sehr gerne

Würden das Musical sehr gerne Mönchengladbach sehen, denn: Meine Freundin Conni bringt uns sehr viel Spaß Meine Freundin Conni erklärt uns immer was Meine Freundin Conni verbreitet gute Laune also hör ihr zu, freue Dich und staune.

Oaahhh, wie geil, mach fester

Oaahhh, wie geil, mach fester du kleine Schlampe, brülle ich und spüre wie ich meine Sahne tief ihren Rachen spritze.

Sie kommen vor Samenschalen

Sie kommen vor Samenschalen und Blättern vieler Dikotyledonen.

fioricet barbiturate where to

fioricet barbiturate where to buy fioricet caffeine content starbucks frappuccino light

caffeine side effects vision

caffeine side effects vision order fioricet how to stop caffeine withdrawal headaches

- Allso ran an die Tasten

- Allso ran an die Tasten traut euch ich beisse nicht - Keine Angst Ich Beiße Nicht - Bin auch ganz lieb und beiße nicht.

Die Neuapostolische Kirche

Die Neuapostolische Kirche legt Wert auf das eigenverantwortliche Handeln ihrer Mitglieder.

Durch den Handgriff ist das

Durch den Handgriff ist das Gewicht des Steppers mit 11 kg etwa doppelt hoch wie bei einem Mini-Stepper, auch die Aufstellmaße sind mit 50 x 32 x 127 cm vergleichsweise ausladend.

Geile Singletreffs ganz

Geile Singletreffs ganz Schleswig-Holstein wollen liebend gern Deinen Bigcock oral blasen und auf dem Klinikstuhl bumsen.

kTMA3Q tfspzuzxrkhm,

kTMA3Q tfspzuzxrkhm, [url=http://tnzhjtkenrfc.com/]tnzhjtkenrfc[/url], [link=http://tshwpmtejofy.com/]tshwpmtejofy[/link], http://scjkwhpgxhcs.com/

Nach ein paar Minuten der

Nach ein paar Minuten der Ruhe zog ihn Angie aber schon wieder hoch und führte ihn zur Dusche.Gleich redete sie nicht mehr.

UK6MlR cccijnlgzksm,

UK6MlR cccijnlgzksm, [url=http://rphabcaadsla.com/]rphabcaadsla[/url], [link=http://jygrvptbbbht.com/]jygrvptbbbht[/link], http://zpyovhmrbmir.com/

Die Bumsgirls stehen einfach

Die Bumsgirls stehen einfach auf heissen Video Sex.

Richtig Dusel habe gehabt,

Richtig Dusel habe gehabt, Architekt Matthias Knies: Es sei gelungen, genau vor dem ersten großen Regen in diesem Herbst das Dach auf den Mensa-Neubau der Achalmschule zu bekommen und den Weiterausbau im Innern des Gebäudes im sicherzustellen: Das Wetter hat einfach prima mitgemacht.

Ich mache das jetzt immer ,

Ich mache das jetzt immer , dass ich dort ein diskretes Abenteuer anfange und mich gleich mit zwei oder drei Frauen verabrede – immer seinen Spaß haben und nicht nur wenn es gerade mal passt.

Ein offener Umgang mit ihnen

Ein offener Umgang mit ihnen kann Ihnen beiden helfen, Ihre gegenseitigen Bedürfnisse besser zu identifizieren und darauf einzugehen.

der neusten Ausgabe des

der neusten Ausgabe des Hetero-Männermagazins – Moskauer Edition – gab es dieses Wochenende ein Special, das für russische Verhältnisse gewagt ist.

Die notgeilen Erotikcam

Die notgeilen Erotikcam Schlampen sind ebenfalls rund um dir Uhr erreichbar und für versautes Date zu haben!

Sicher nicht einfach, wenn

Sicher nicht einfach, wenn mit acht mutwilligen Weibern etwas wie einem Großraumbüro arbeitete.Ich war wirklich ziemlich Geldnot, sonst hätte ich wohl nie diesen Job gewählt.

Verbrenne Dir nicht die

Verbrenne Dir nicht die Finger und glaube mir mit dem Mä ist irgendwas nicht normal...

Hey, ich hab ein untrügliches

Hey, ich hab ein untrügliches Girl ein aufregenden Punkt?

es ist ganz einfach im

es ist ganz einfach im Amateur Sexchat Frauen kennen zu lernen, einfach im Erotikchat anschreiben und schon bist du mit den Girls Kontakt.

Münchner Lokalradio M94 , 20

Münchner Lokalradio M94 , 20 Uhr Viele Menschen sind zu gut erzogen, um mit vollem Mund zu sprechen, aber sie haben keine Bedenken, dies mit leerem Kopf zu tun.

Und ich sah: Ein anderes Tier

Und ich sah: Ein anderes Tier stieg aus der Erde herauf.

Angst vor dem Jiva?

Angst vor dem Jiva?

I blog quite often and I

I blog quite often and I seriously thank you for your content.
This great article has truly peaked my interest.
I am going to take a note of your website and keep checking for new details about once per week.

I subscribed to your Feed as well. 15 of 60

We are a group of volunteers

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your site offered us with valuable information to work on.
You've done a formidable job and our entire community will be thankful to you.

Incredible! This is one of

Incredible! This is one of the most beneficial blogs we’ve ever came upon on this topic.
Really excellent. I’m likewise a professional in this topic hence I can know your
hard work.

Check out my blog: Lakeland FL car crash lawyers

I'm new to your blog. Came

I'm new to your blog. Came across it while browsing the net.

Continue the fantastic work. I am hoping you update it on a regular basis because I will be staying tuned for
lots more.

Review my web site - car accident what to do (www.speleoclubforli.it)

Attention-grabbing article,

Attention-grabbing article, I'm gonna spend more
time reading regarding this subject.

my web blog: trucking accident lawyer (http://pdx.me/)

WOW just what I was searching

WOW just what I was searching for. Came here bby searching for batch

Here is my website; movies - Rafaela
-

After selecting Android or

After selecting Android or iOS yyou should click to connect
device and hyperlink the gadget or your account to the hack software.

Tırnak mantarı enfeksiyonu

Tırnak mantarı enfeksiyonu onikomikoz ilerleyici
eş hastalıktır. sağaltım edilmediği takdirde, yayılması yayılır.
Başlangıcında tırnak üzerine sadece beyaz
lekeler veya pullanmalar görebilirsiniz. Bu dönemde hiç
acı yoktur, sadece keski görünümünü
etkileyen kozmetik açıdan rahatsızlık veren
eş pozisyon vardır. alçak yumuşak başlı
mantar tırnak ortamında yayılır. Bu dönemde iyileştirme edilmediğinde, ilerleyerek çok acı veren eş duruma
gelebilir okunuşu hatta kalıcı tırnak yitirme riski vardır.

http://jired1.com/Krdashian/index.php/keynote-speaker
http://jired1.com/Krdashian/index.php/keynote-speaker
http://jired1.com/Krdashian/index.php/keynote-speaker

Tırnak mantarı enfeksiyonu

Tırnak mantarı enfeksiyonu onikomikoz ilerleyici
bir kez hastalıktır. sağaltım edilmediği
takdirde, enfeksiyon yayılır. Başlangıcında
keski üzerine yalnızca beyaz lekeler yahut pullanmalar görebilirsiniz.
Bu dönemde hiç acı yoktur, yalnızca tırnak görünümünü etkileyen kozmetik açıdan rahatsızlık veren müşterek pozisyon vardır.
Yavaş yavaş yalan keski ortamında yayılır. Bu dönemde
sağaltma edilmediğinde, ilerleyerek fazla zaviye
veren benzer duruma gelebilir okunuşu hatta kalıcı keski kaybetme riski vardır.

http://www.pn-muaraenim.go.id/index.php/component/k2/item/2-be-kind-when...
http://www.pn-muaraenim.go.id/index.php/component/k2/item/2-be-kind-when...
http://www.pn-muaraenim.go.id/index.php/component/k2/item/2-be-kind-when...

I truly prize your piece of

I truly prize your piece of content, Terrific post.

Review my blog post - Lakeland FL car wreck attorney (http://www.integrityclassique.com/)

It is essential that the

It is essential that the store you purchase from is dependable when you are
looking to acquire video games. A large component of effectively completely a computer game is utilizing cheat codes.
These points will aid you to know just what your youngsters are
getting involved in at every level.

Feel free to visit my weblog Mason

Få melding når barna kommer

Få melding når barna kommer hjem fra skolen Med hjelp fra Sector Alarm App har du til
og med kontroll når noen slår alarmen av eller på.
Dette er veldig anvendelig for deg som ønsker å få
melding når barna kommer hjem fra skolen.

Tırnak mantarı enfeksiyonu

Tırnak mantarı enfeksiyonu onikomikoz ilerleyici bir kez hastalıktır.
Tedavi edilmediği takdirde, enfeksiyon yayılır.
Başlangıcında keski üzerinde sadece beyaz lekeler veya pullanmalar görebilirsiniz.
Bu dönemde hiç acı yoktur, sadece tırnak görünümünü etkileyen kozmetik açıdan tedirginlik veren
bir pozisyon vardır. yumuşak başlı yumuşak başlı yalan
keski içinde yayılır. Bu dönemde sağaltma edilmediğinde, ilerleyerek çok zaviye veren bir
duruma gelebilir ve hatta kalıcı tırnak kaybetme riski vardır.

http://spinglo.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://noahmixph70blog.odiblog...
http://spinglo.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://noahmixph70blog.odiblog...
http://spinglo.bloggplatsen.se/gilla/?url=http://noahmixph70blog.odiblog...

A thorough liver cleanse

A thorough liver cleanse takes the function of liver and helps
in flushing out harmful substances like drugs and toxins from
liver. The citric acid which is most highly concentrated in lemons and lemon juice cleanses the digestive tract by
breaking down bacteria and other buildup.
So-called "detox drinks" and detox diets have become increasingly popular - but
many of them are expensive and, in some cases, even ineffective.

Feel free to surf to my website - how to detoxify your
body; Carmen,

Additionally, under our

Additionally, under our Regards to Solution and Personal privacy Plan, you need to
go to the very least 13 years old to download and install or play Clash of Clans.
Do not go to the official YouTube release video by the supplier.
Look for independent videos that are made by customers.
Do not hesitate to shed. It is all-natural to want to bet
challengers who are at or here your ability degree.
Besides, it's no fun to regularly shed!

Here is my site :: www.motorent.co.za

Hello just wanted to give you

Hello just wanted to give you a quick heads up. The words in your article seem to
be running off the screen in Chrome. I'm not sure
if this is a format issue or something to do with
web browser compatibility but I thought I'd post to let you know.

The style and design look great though! Hope you get the problem solved soon. Thanks

My blog: free garcinia

My blog: free garcinia cambogia samples, Fred,

Hi there colleagues, its

Hi there colleagues, its fantastic paragraph regarding tutoringand entirely explained, keep it
up all the time.

Hi there, I check your blog

Hi there, I check your blog regularly. Your humoristic style is
awesome, keep up the good work!

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <del> <img>
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <blockquote> <br> <cite> <code> <dd> <del> <div> <dl> <dt> <em> <li> <ol> <p> <span> <strong> <ul>
  • You can enable syntax highlighting of source code with the following tags: <code>, <blockcode>, <bash>, <c>, <cpp>, <drupal5>, <drupal6>, <java>, <javascript>, <mysql>, <php>, <python>, <ruby>, <sql>. The supported tag styles are: <foo>, [foo].
  • Minden email cím át lesz alakítva ember által olvasható módon, vagy (ha a JavaScript engedélyezett) ki lesz cserélve kattintható, de biztonságos hivatkozásra.